VERMOEDELIJKE OPSTELLING PSV: BOSZ KIEST TUSSEN TILLMAN EN LOZANO EN VERVANGT DEST

PSV kan zich donderdagavond bij sc Heerenveen, mits Feyenoord later op de avond punten verspeelt, verzekeren van de 25e landstitel in de clubgeschiedenis. In Friesland moet Peter Bosz een vervanger aanwijzen voor de zeer ernstig geblesseerde Sergiño Dest. VoetbalPrimeur stapt in de schoenen van de PSV-trainer en neemt de vermoedelijke opstelling met je door. 

Dest raakte afgelopen zaterdag zwaar geblesseerd op de training. Inmiddels is duidelijk dat de vleugelverdediger, dit seizoen niet weg te denken uit de basiself van PSV, dit kalenderjaar waarschijnlijk niet meer in actie komt. Een hard gelag voor de club en hemzelf, maar met Mauro Júnior beschikken de Eindhovenaren over een prima vervanger. Bosz zou ook nog kunnen kiezen voor de ervaring van Patrick van Aanholt. Jordan Teze, André Ramalho en Olivier Boscagli zijn in Friesland hoogstwaarschijnlijk de drie andere verdedigers.

Op het middenveld heeft Bosz weer de beschikking over één smaak extra: Ismael Saibairi. Of hij direct terugkeert in de basiself, valt te betwisten. Jerdy Schouten, Joey Veerman en Guus Til lijken het trio te gaan worden in de middelste linie. 

Voorin zal Johan Bakayoko de rechtsbuiten-positie invullen. De in bloedvorm stekende Belg was de afgelopen vier Eredivisie-wedstrijden telkens goed voor een doelpunt. In de punt van de aanval staat Luuk de Jong, die links voorin zeer waarschijnlijk geflankeerd zal worden door Malik Tillman. Hirving Lozano is wel weer fit, maar ontbeert nog wedstrijdritme. 

De vermoedelijke opstelling van PSV: Benítez; Teze, Ramalho, Boscagli, Mauro; Schouten, Veerman, Til; Bakayoko, De Jong, Tillman

2024-04-25T09:36:04Z dg43tfdfdgfd